HISTORIA JA YHTEISTYÖKUMPPANIT

Sinistä päivää vietetään viidennen kerran marraskuussa 2023. Tämän eturauhassyövän tietoisuuskampanjan taustalla ovat Propo Suomen Eturauhassyöpäyhdistys ja Docrates Syöpäsairaala.

Sininen päivä

Vietetään marraskuussa viikolla 46 ja huipentuu kansainvälisenä miestenpäivänä 19.11.

Järjestettiin ensimmäisen kerran marraskuussa 2019.

Tavoitteena on lisätä tietoisuutta eturauhassyövästä ja sen yleisyydestä sekä muistuttaa siitä, että on tärkeää hakeutua ajoissa tutkimuksiin ja hoitoon.

Yksityishenkilöt, yritykset ja yhteisöt voivat osallistua kampanjaan ja osoittaa tukensa miehille sosiaalisessa mediassa jakamalla tietoa omissa kanavissaan, omille läheisilleen ja niille, kenestä haluaa pitää huolta.

Tukensa eturauhassyöpään sairastuneille voi osoittaa myös ostamalla Sinisen nauhan. Tarkemmat tiedot täältä.

Sininen päivä on Propo Suomen Eturauhassyöpäyhdistys ry:n ja Docrates Syöpäsairaalan yhteinen kampanja Suomessa.

Propo Suomen eturauhassyöpäyhdistys ry. on valtakunnallinen potilasjärjestö, joka toimii eturauhassyöpään sairastuneiden ja heidän läheistensä hyväksi.  Yhdistyksen tavoitteena on edistää eturauhassyöpäpotilaiden hyvää ja oikeudenmukaista kohtelua, parantaa heidän elämänlaatuaan sekä vähentää eturauhassyövästä aiheutuvaa kärsimystä. Välitämme luotettavaa tietoa eturauhassyövästä ja hoitovaihtoehdoista sekä annamme eturauhasyöpäpotilaille ja heidän läheisilleen neuvontaa ja vertaistukea. Yhdistys on perustettu vuonna 1997 ja se on Suomen Syöpäyhdistyksen jäsenjärjestö. www.propo.fi

Docrates Syöpäsairaala on suomalaisessa omistuksessa oleva, kansainvälisesti toimiva, syöpään erikoistunut sairaala Helsingissä. Docrates palvelee syöpään sairastuneita viiveettä ja yksilöllisesti koko hoitoketjun ajan, syövän diagnostiikasta hoidon jälkeiseen seurantaan. Diagnoosin ja kuvantamisen jälkeen hoito voidaan suunnitella ja aloittaa viiveettä. Ainutlaatuinen hoitokonsepti tuo Docrateelle potilaita joka puolelta maailmaa. Huippuosaajista kootun yhteistyöverkoston kanssa Docrates tarjoaa aidosti yksilöllistä syövänhoitoa uusimpia hoitomuotoja hyödyntäen – ihmisenä ihmisen rinnalla. www.docrates.com.

Hanketta ovat tukeneet taloudellisesti myös Astellas Pharma, Bayer Oy sekä Janssen-Cilag Oy.

Karto suunnitteli ja julkaisi kuuden kirjekuorikortin sarjan Sininen päivä -kampanjan tueksi. Yhteistyössä taiteilija Nina Kuu Artin kanssa suunnitellusta Sininen päivä -korttisarjan myynnistä 10% ohjataan Propo Suomen eturauhassyöpäyhdistys ry:n tukitoimintaan. Sininen päivä -korttisarja on saatavilla Karton korttikaupassa verkossa. Karto on suomalainen kortteja ja adresseja sekä paketointi- ja pakkaustuotteita valmistava yritys.

Bauer Media on audiobisneksen suunnannäyttäjä ja kaupallisen radion markkinajohtaja. Bauer Media tukee Sininen päivä -kampanjaa radioajalla omissa kanavissaan.

Yhteistyössä

Sinistä Päivää tukemassa

Tietoa eturauhassyövästä

Lue eturauhassyövästä, sen diagnostiikasta ja potilaskokemuksista.
Hyvä, paha PSA - Kannattaako testaaminen? Lue lisää ›
Vertaistuesta voimaa Lue lisää ›
Mies - Näin pidät eturauhasestasi huolta Lue lisää ›